Ο Όλεθρος του Αρθούρου

Ο Όλεθρος του Αρθούρου (Arthur's Bane) είναι μια διμερής ιστορία που αποτελεί το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου της σειράς και μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο BBC One στις 6 και 13 Οκτωβρίου του 2012.


Σύνοψη[edit | edit source]

Μέρος 1

Καθώς οι δυνάμεις της μοίρας επισκιάζουν το Κάμελοτ, ο Μέρλιν πρέπει να αντιμετωπίσει τους πιο σκοτεινούς του φόβους. Το Κάμελοτ απολαμβάνει τις αλκυονίδες ημέρες μιας νέας Χρυσής Εποχής. Αλλά ακόμα, όσο αυτή ανθίζει, τόσο οι σκοτεινοί σπόροι της καταστροφής της σπέρνονται. Γιατί στις παγωμένες εγκαταλελειμμένες εκτάσεις του Βορρά, άνδρες εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Στην αναζήτηση των απαντήσεων, ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες του πρέπει να αναλάβουν μία επικίνδυνη αποστολή προς το άγνωστο. Καθώς ο ήλιος δύει στις παγωμένες πεδιάδες, ο Μέρλιν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μία μάχη που δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ ξανά. Μια μάχη με το ίδιο το πεπρωμένο.

Μέρος 2

Καθώς ξημερώνει στην παγωμένη τούνδρα, ο Μέρλιν και ο Αρθούρος είναι σχεδόν εξαντλημένοι. Με κάθε βασανιστικό βήμα, το φρούριο του Ισμήρ προβάλλεται ακόμα πιο κοντά και ο φόβος του Μέρλιν εντείνεται. Τι παιχνίδι παίζει ο Μόρντρεντ; Και τι παντοδύναμα μυστικά ψάχνουν η Μοργκάνα και ο δρυίδης Ρουάνταν ανάμεσα στις διεστραμμένες κατακόμβες του φρουρίου; Φαίνεται ότι αυτή τη φορά, ούτε ο Μέρλιν δεν μπορεί να σταματήσει τον Αρθούρο από το να μπει στο στόμα του λύκου. Γιατί σε αυτή τη ζοφερή και εφήμερη ερημιά, ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο : η μεγάλη δοκιμασία για το Κάμελοτ έχει επιτέλους αρχίσει.

Δες το επεισόδιο[edit | edit source]

Συγνώμη που είναι στα αγγλικά αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις με ελληνικούς υπότιτλους, ιδιαίτερα δύσκολο αφού δεν έχει "παιχτεί" στην ελληνική τηλεόραση.

Merlin_S05E01_Arthurs_Bane_Part_One

Merlin S05E01 Arthurs Bane Part One

Merlin-S05E02_Arthurs_Bane_Part_Two

Merlin-S05E02 Arthurs Bane Part Two

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.