FANDOM


Morgana
Μοργκάνα
Γνωστή Και Ως: Λαίδη μου
Λαίδη Μοργκάνα
Η προστατευόμενη του βασιλιά
Η Μάγισσα (από τον Κίλγκαρα)
Ιέρεια της Τριπλής Θεάς
Χίλντα
Ιέρεια
Βιογραφικές Πληροφορίες
Φυλή: Άνθρωπος
Φύλο: Γυναίκα
Οικογένεια: Ούθερ Πεντράγκον (πατέρας)
Βιβιέν (μητέρα εξαφανισμένη)
Αρθούρος Πεντράγκον (ετεροθαλής αδερφός)
Μοργκόουζ (αδερφή)
Γκουήνεβιρ Πεντράγκον (ετεροθαλής κουνιάδα)
Στατιστικά
Δεσμοί: Μοργκόουζ
Άλβααρ
Άννις (εν συντομία)
Αϊθούσα
Μόρντρεντ ?
Εχθροί: Ούθερ Πεντράγκον
Άρθουρ Πεντράγκον
Μέρλιν
Γκουήνεβιρ Πεντράγκον
Γάιος
Γκουέην
Λίον
Ιππότες του Κάμελοτ
Πίσω Από Τα Παρασκήνια
Τον Υποδύεται η: Katie McGrath
Εμφανίσεις: Σειρές 1, 2, 3, 4 & 5
Η Μοργκάνα Πεντράγκον είναι η κόρη του Ούθερ Πεντράγκον (Uther Pendragon) και η ετεροθαλής αδελφή του Αρθούρου Πεντράγκον(Arthur Pendragon) και της Μοργκόουζ(Morgause). Η Μοργκάνα έζησε στο Κάμελοτ με τον Ούθερ, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ο πατέρας της για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Ανέπτυξε φιλίες με πολλούς κατοίκους του Κάμελοτ. Μεγάλωσε μαζί με τον Άρθουρ, με τον οποίο φλέρταραν χωρίς να γνωρίζουν τη συγγένειά τους, είχε υπηρέτρια την Γκουήνεβιρ και επίσης έγινε φίλη με τον Μέρλιν.

Όταν η Morgana έμαθε πως κατείχε μαγεία, περιφρόνησε το μίσος του Ούθερ για τη μαγεία. Ένιωθε απομονομένη και μόνη και ως μοναδικό σύμμαχο μέσα στο Κάμελοτ είχε το Μέρλιν. Για αρκετά μεγάλο διάστημα προσπαθούσε να ανεχτεί τη συμπεριφορά του Ούθερ, παλέυοντας την ίδια στιγμή να βρει τον εαυτό της. Ωστόσο, η επιρροή της αδερφής της, η οποία απεχθανόταν τον Ούθερ, και η απόπειρα δολοφονίας της από τον Μέρλιν, την οδήγησαν να επιλέξει να εκδικηθεί όχι μόνο αυτούς που την πλήγωσαν, αλλά ολόκληρο το βασίλειο του Κάμελοτ και τους πολίτες του. Όταν ανακάλυψε πως ο Ούθερ ήταν ο πατέρας της, το μίσος της για εκείνον και τους γύρω του επιδεινώθηκε. Έτσι, δίνοντας το πρόσχημα ότι είναι με το μέρος του Ούθερ, παρέμεινε στο Κάμελοτ, και αργότερα επιχείρησε να καταλάβει το θρόνο, ενώ τα σχέδιά της απέτυχαν εξ'αιτίας του Μέρλιν. Γι'αυτό το έσκασε από το βασίλειο και σχεδίαζε τις επιθέσεις της από απόσταση.

Μαθαίνοντας όμως ότι ο όλεθρος της θα έρθει από έναν μάγο που αποκαλείται "Έμρυς", απελπισμένα, επιχειρεί να τον βρει και να τελειώσει την ύπαρξη του, αποτυχημένα. Αργότερα επανέλαβε την προσπάθεια να στεφθεί Βασίλισσα του Κάμελοτ και πέτυχε, παρόλο που η νίκη της ήταν βραχύβια αφού ο Μέρλιν χάλασε τα σχέδιά της ξανά. Στο χείλος του θανάτου, η Μοργκάνα σώθηκε από το μωρό δράκο, την Αϊθούσα, αφήνοντας την τύχη της άγνωστη προς το παρόν (Το Σπαθί στην Πέτρα).

Οι δύο νέοι σύμμαχοι αιχμαλωτίζονται και βασανίζονται για δύο χρόνια, όπου και αναπτύσσουν μια στενή σχέση φιλίας. Η Μοργκάνα κάνει συμμαχία με τον Ρουάνταν και οι δύο αρχίζουν να ψάχνουν για τον "Όλεθρο του Αρθούρου" στο μακρινή γη του Ίσμιρ. Φυλακίζοντας ιππότες για να δουλέψουν για αυτούς, τα σχέδιά τους βαίνουν καλώς, μέχρι την επιστροφή του Μόρντρεντ. Αν και η Μοργκάνα είναι έκπληκτη και χαρούμενη με την επιστροφή του, όταν ο Αρθούρος και ο Μέρλιν επιτίθονται στο βασίλειό της με σκοπό να ελευθερώσουν τους ιππότες και η Μοργκάνα είναι έτοιμη να σκοτώσει τον Αρθούρο μια για πάντα, ο Μόρντρεντ τη μαχαιρώνει πισώπλατα, ρίχνοντάς τη στο πάτωμα. Αργότερα, η Μοργκάνα φεύγει από το Ίσμιρ μαζί με την Αϊθούσα, και οι δύο περιπλανιούνται στο χιόνι, έτοιμοι να φτιάξουν το επόμενό τους σχέδιο (Ο Όλεθρος του Αρθούρου).

 Σε λίγο καιρό, με υπερδύναμο στρατό στη διάθεσή της και την υποστήριξη της Αϊθούσα, η Μοργκάνα κήρηξε πόλεμο στον αδερφό της. Όταν όμως ο Μόρντρεντ αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη του σε αυτούς που πίστευε πως τον πρόδωσαν και επέστρεψε για να βοηθήσει τη Μοργκάνα, αποκάλυψε αυτό που η εκείνη αναζητούσε να μάθει για πολλά χρόνια: την ταυτότητα του Έμρυς. 

Ένιωσε περισσότερο προδωμένη από ποτέ, αλλά και έκπληκτη για την κρυφη ταυτότητα του Μέρλιν, ενός απλού υπηρέτη που αποδείχθηκε πως ήταν ο μεγάλος αυτός μάγος που θα επέφερε την καταστροφή της, ο φίλος της που την πρόδωσε την ώρα που τον χρειαζόταν περισσότερο ενώ βρισκόταν κι εκείνος στην ίδια θέση με εκείνη. Επιχείρησε να τον σκοτώσει, υποτιμώντας τον, και απέτυχε για ακόμη μια φορά.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.