FANDOM


Merlin
Μέρλιν
Γνωστός Και Ως: Έμρυς
Νεαρός Μάγος
Ο Τελευταίος Άρχοντας Των Δράκων
Ο Μέγας Ντραγκούν
Μαγεία
Ο Μάγος
Βιογραφικές Πληροφορίες
Φυλή: Άνθρωπος
Φύλο: Άνδρας
Οικογένεια: Χούνιθ
Μπάλινορ
Στατιστικά
Δεσμοί: Αρθούρος Πεντράγκον
Γάιος
Κάμελοτ
Γκουήνεβιρ Πεντράγκον
Οι Ιππότες του Κάμελοτ
Οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης
Αϊθούσα ?
Κίλγκαρα
Μπάλινορ
Χούνιθ
Εχθροί: Μοργκάνα Πεντράγκον
Μόρντρεντ
Νίμουε
Μοργκόουζ
Άγκραβεϊν
Άλβααρ
Γέροντας των Σηεε
Βάλιαντ
Πίσω Από Τα Παρασκήνια
Τον Υποδύεται ο: Colin Morgan
Εμφανίσεις: Όλα τα Επεισόδια
Ο Μέρλιν είναι ένας νεαρός μάγος, ο τελευταίος Άρχοντας τον Δράκων στην ύπαρξη, ο μοναχογιός της Χούνιθ και του Μπάλινορ και ο κηδεμονευόμενος και μαθητής του Γάιου. Έχοντας ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Εάλντορ, έφυγε για το Κάμελοτ και έγινε υπηρέτης του Πρίγκιπα του Κάμελοτ, Αρθούρου (Arthur Pendragon), με τον οποίο έγινε τελικά πολύ στενός φίλος. Από τότε, μετά από την προφητεία του Μεγάλου Δράκου, Κίλγκαρα (Kilgharrah),ο Μέρλιν άρχισε το καθήκον του να προστατεύσει και να καθοδηγήσει τον Αρθούρο στο δρόμο του για τη βασιλεία.

Ο Μέρλιν προορίζεται να γίνει ο μεγαλύτερος μάγος που υπήρξε ή θα υπάρξει ποτέ και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να νομιμοποιήσει τη μαγεία στο βασίλειο και να αναβιώσει την παλιά θρησκεία, ώστε να συνυπάρχει με τη νέα θρησκεία. Προορίζεται να σταθεί στο πλευρό του Αρθούρου ως το δεξί του χέρι στην επανένωση των πέντε βασιλείων της Αλβιόνης (Albion), ώστε να ενωθούν σε μια μακρά περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Σύμφωνα με τους δρυϊδες το όνομά του είναι Έμρυς. Είναι καλός φίλος της βασίλισσας Γκουήνεβιρ και πρώην φίλος της Μοργκάνα Πεντράγκον. Πριν η Μοργκάνα αποκαλύψει την προδωσία της, ο Μέρλιν ήταν από τους λίγους ανθρώπους που ήξεραν για την μαγεία της και την είχε βοηθήσει σε αρκετές περιστάσεις. Έχει ως μέντορα του τον Γάιο με τον οποίο έχει μία μοναδική σχέση.


Πρώιμη ζωή Edit

Ο Μέρλιν γεννήθηκε στο Εάλντορ, ένα μικρό απομακρυσμένο χωριό στο βασίλειο του Λοτ. Η μητέρα του είναι η Χούνιθ και ο πατέρας του ο Μπάλινορ, ένας άρχοντας των δράκων. Ο Γάιος βοήθησε τον Μπάλινορ να ξεφύγει από την δίωξη της μαγείας από τον Ούθερ και τον έκρυψε στη Χούνιθ. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν αλλά σύντομα ο Ούθερ ανακάλυψε το καταφύγιο του Μπάλινορ και έστειλε ιππότες να τον συλλάβουν. Ο Μπάλινορ αναγκάστηκε να φύγει και άφησε τη Χούνιθ πίσω. Η τελευταία ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και αργότερα γέννησε τον Μέρλιν. Ο Μέρλιν δεν θα έβλεπε τον πατέρα του μέχρι πολλά χρόνια αργότερα. Ο Μέρλιν γεννήθηκε με μαγεία. Σύμφωνα με τον Κίλγκαρα, η γέννηση του Μέρλιν είχε προβλεφθεί σε πολλά πολιτισμικά πλαίσια. Για παράδειγμα, οι Δρυίδες αναφέρονται σε αυτόν ως "Έμρυς" (που σημαίνει αθάνατος), τίτλος που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Μόρντρεντ (Η Αρχή του Τέλους). Ο Δράκος δηλώνει ότι το πεπρωμένο του Μέρλιν είναι να προστατεύει τον Αρθούρο Πεντράγκον και να τον βοηθήσει να ενώσει τα βασίλεια της Αλβιόνης και να επιστρέψει την μαγεία στη χώρα.


Φτάνοντας στο Κάμελοτ Edit

Όταν ήταν δεκαοχτώ ετών, η μητέρα του Μέρλιν τον έστειλε στον φίλο της τον Γάιο στο Κάμελοτ για να τον βοηθήσει να μάθει να ελέγχει την μαγεία του. Μόλις έφτασε ο Μέρλιν στο Κάμελοτ, έσωσε τον Γάιο από μια θανάσιμη πτώση από το μπαλκόνι του στο δωμάτιό του. Αφού γνωρίστηκαν, ο Γάιος του έδωσε ένα βιβλίο μαγικών ξορκιών προκειμένου να αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά τον συμβούλεψε να κρατά κρυφές τις δυνάμεις του, καθώς ο Ούθερ είχε απαγορεύσει τη χρήση της μαγείας με αντίποινα την θανατική ποινή.
Merlin35

Ο Μέρλιν θαυμάζοντας το Κάμελοτ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του εβδομάδας στο Κάμελοτ, ο Μέρλιν άκουγε μια φωνή να τον καλεί. Μέσα σε λίγες μέρες, ο Μέρλιν ακολουθώντας τη φωνή αυτή έφτασε στα μπουντρούμια του κάστρου και ανακάλυψε τον Μεγάλο Δράκο. Ο Δράκος είπε στον Μέρλιν ότι ήταν προορισμένος για σπουδαία πράγματα, και ότι θα αποτελούσε τον σημαντικότερο κρίκο στην πραγματοποίηση του πεπρωμένου του Αρθούρου να γίνει βασιλιάς. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ο Δράκος συμβουλεύει συχνά τον Μέρλιν. Εκτός του ότι είναι κηδεμονευόμενος και μαθητευόμενος του Γάιου, ο Μέρλιν γίνεται από τον Ούθερ υπηρέτης του Αρθούρου, αφού έσωσε τον τελευταίο, λίγο πριν καρφωθεί από ένα στιλέτο που έριξε η Μαίρη Κόλινς (Το Κάλεσμα του Δράκου). Παρ'όλο που ο Αρθούρος και ο Μέρλιν είχαν αρχικά αναπτύξει μια ανταγωνιστική σχέση μεταξύ τους και ο Μέρλιν τον θεωρούσε ως αλαζόνα και νταή, οι δύο άρχισαν γρήγορα να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Επίσης, ο Μέρλιν έγινε φίλος με την Γκουήνεβιρ, (γνωστή ως "Γκουέν") την υπηρέτρια της Μοργκάνα και λίγο αργότερα με την ίδια την Μοργκάνα.


Αρχικές Περιπέτειες Edit

Ο Μέρλιν χρησιμοποιούσε συχνά την μαγεία του για να βοηθήσει τους άλλους, πολλές φορές μάλιστα χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Όταν ο πατέρας της Γκουέν, Τομ, διατρέχει κίνδυνο λόγω ενός περίεργου λοιμού που εξαπλώνεται απειλητικά στο Κάμελοτ, ο Μέρλιν χρησιμοποιεί την μαγεία του προκειμένου να τον θεραπεύσει, κάτι που βέβαια οδηγεί τον Ούθερ να υποθέσει ότι η Γκουέν θεράπευσε τον πατέρα της με μαγεία και να πιστέψει ότι εκείνη προκάλεσε τον λοιμό εξαρχής (Το Σημάδι της Νίμουε). Επίσης, ο Μέρλιν χρησιμοποιεί την μαγεία του για να παράσχει τη βοήθειά του στον νεαρό ξιφομάχο Λάνσελοτ με το να πλαστογραφήσει μια λανθασμένη σφραγίδα της αριστοκρατίας που θα τον καταστήσει ικανό να προσχωρήσει στους Ιππότες του Κάμελοτ. (Λάνσελοτ (επεισόδιο)). Στο ίδιο επεισόδιο, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του ξανά για να μαγέψει τη λόγχη του Λάνσελοτ, ούτως ώστε να τον βοηθήσει να σκοτώσει το Γκρίφιν.