Η Βασίλισσα των Καρδιών

Η Βασίλισσα των Καρδιών (Queen of Hearts) αποτελεί το δέκατο επεισόδιο του τρίτου κύκλου της σειράς Μέρλιν. Μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 13 Νοεμβρίου 2010. Σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση του Μέγα Ντραγκούν.

Σύνοψη[edit | edit source]

Η Μοργκάνα βασανίζεται από όνειρα που δείχνουν ότι η Γκουήνεβιρ στέφεται βασίλισσα του Κάμελοτ. Η Μοργκόουζ την ενθαρρύνει και αυτή αποφασίζει να αποκαλύψει το φλερτ μεταξύ της Γκουέν και του Αρθούρου στον Ούθερ, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον γιο του από το να παντρευτεί μία υπηρέτρια. Όταν ο πατέρας του εξορίζει την Γκουέν από το βασίλειο, ο Αρθούρος κάνει την υπέρτατη θυσία και αποφασίζει να φύγει από το Κάμελοτ μαζί της, ώστε να επιστρέψουν πάλι κάποια στιγμή στο μέλλον και να διεκδικήσουν τον θρόνο. Αποφασισμένη να τους σταματήσει, η Μοργκάνα παγιδεύει την Γκουέν, ώστε να θεωρηθεί ένοχη για το σκανδαλώδες έγκλημα του μαγέματος του πρίγκιπα. Με το πεπρωμένο να διακυβεύεται, ο Μέρλιν πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να τη σώσει από έναν φρικιαστικό θάνατο.


Πλοκή[edit | edit source]

Αυτό το επεισόδιο ξεκινάει με τον εφιάλτη της Μοργκάνα στο οποίο η Γκουέν γίνεται βασίλισσα. Συνάντησε την Μοργκόουζ, η οποία την ενθάρρυνε και της είπε να καταστρέψει τη σχέση του Αρθούρου και της Γκουέν. Καθώς πείθει τον Αρθούρο να περάσει χρόνο με την Γκουέν, επισκέπτεται τον Ούθερ και πείθοντάς τον να την συνοδεύσει σε μία βόλτα με άλογα, τον οδηγεί στο δάσος, ακριβώς εκεί που είναι ο γιος του με την υπηρέτρια. Ο Ούθερ εξορίζει την Γκουέν, κάτι που δεν είναι αρκετό για την Μοργκάνα, επειδή μαθαίνει ότι ο Αρθούρος σκοπεύει να πάει μαζί της και να επιστρέψουν μετά από καιρό για να διεκδικήσουν μαζί τον θρόνο του Κάμελοτ ως βασιλιάς και βασίλισσα. Επισκέπτεται για δεύτερη φορά τον Ούθερ και του βάζει υποψίες ότι ο Αρθούρος είναι μαγεμένος, ενώ παράλληλα τοποθετεί ένα μαγικό κατάπλασμα κάτω από το στρώμα του Αρθούρου. Εξοργισμένος ο Ούθερ καταδικάζει την Γκουέν σε θάνατο. Όμως ο Μέρλιν αποφασισμένος να ανατρέψει τα σχέδια της Μοργκάνα κάνει ένα ξόρκι γήρανσης. Έτσι καταφέρνει να ελευθερώσει την Γκουέν με το να ενοχοποιήσει τον εαυτό του ως αυτόν που μάγεψε τον Αρθούρο, αφήνοντας την Μοργκάνα έκπληκτη.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.